15 Deco Ruang Tamu Idea Moden Yang Menjadi Pilihan

15 Deco Ruang Tamu Idea Moden Yang Menjadi Pilihan

4490
0
Share:

Dalam beberapa masa dari tahun 1920-an hingga 1930-an, Art Deco gaya reka bentuk ruang tamu telah dipopularkan. Ia dicirikan terutamanya oleh garis besar, bentuk geometri dan bentuk zigzag – mereka juga menggunakan plastik sebagai bahan untuk reka bentuk. Gaya Art Deco dipengaruhi oleh penggunaan motif Art Nouveau yang menggambarkan sifat, sunrises, bunga dan cangkang tetapi sudah tentu, untuk mengikut peredaran zaman pada masa kini, ia digantikan dengan sudut dan lengkung.

Hari ini, kita akan melihat 15 reka bentuk ruang tamu moden yang dipengaruhi oleh Art Deco Malaysia design. Anda akan melihat bahawa warna-warna yang menonjol adalah berkilat hitam, krom, perak, kuning dan merah. Walaupun sudah tentu, penggunaan krim, krim, putih, tiram dan warna hijau jelas juga! Dalam foto seterusnya, anda akan melihat lebih banyak baris, sudut, kulit haiwan dan cetakan, jadi, jom kita tengok 15 deko ruang tamu yang mewah dan cantik ini pada masa kini.

Apartmen Ruang Tamu

Apartmen Ruang Tamu

The lennoxx

Contoh ruang tamu apartmen yang cantik dan di pelbagaikan warna yang ditonjolkan contoh oleh Art Deco dalam gayanya tersendiri. Ruang tamu ini bahkan dipaparkan di VOGUE Magazine.

Ruang Tamu Kontemporari

Ruang Tamu Kontemporari

mobilfresno.com

Kabinet coklat gelap, konsol dan meja tengah dengan perabot kontemporari! Konsep Art Deco sebenar – maskulin, mewah dan berseni!

Kondo Tepi Pantai

Kondo Tepi Pantai

Elle Decor

Permaidani geometrik pertengahan abad ini mempunyai corak ringkas segi empat persegi dalam warna hijau dan putih. Sebilangan besar perabot mempunyai sudut segi tepat dan ini seimbang dengan bentuk bulat kerusi, pasu, bingkai gambar dan bahagian atas meja kopi.

Hiasan Dalaman Dengan Cetakan

Hiasan Dalaman Dengan Cetakan<

Interior Decorators

Cara yang paling mudah dapat menarik perhatian mata ialah dengan mengunakan cetakan haiwan dan dengan menambah permaidani ke lantai ruang tamu anda kerana cetakan kulit binatang menggabungkan illusi warna, perabot dan aksesori yang cantik.

Philadelphia Ruang Tamu

Philadelphia Ruang Tamu

Gacek Design Group

Hadkan diri anda dengan satu bantal aksen atau dua, atau gabungkan dengan pintu kayu dan reka bentuk dinding yang diukir. Kekunci Yunani, chevrons, kipas dan terapan cahaya semua boleh dimuatkan ke ruang tamu.

Chicago Coop Ruang Tamu

Chicago Coop Ruang Tamu

Rugo

Kami suka kesederhanaan cetakan mahkota besar cekung dan pesona dari perapian, seni moden dan perabot unik!

Ruang Tamu Dengan Bentuk Geometri

Ruang Tamu Dengan Bentuk Geometri

Dkor Interiors

Warna-warna kebanyakannya diilhamkan oleh laut dan mereka berinteraksi dengan sangat indah. Beberapa bentuk juga mengingatkan beberapa makhluk di laut dan lautan tetapi yang lain membawa perspektif yang berbeza. Ia adalah boleh dikaitkan dengan karpet.

Reka Bentuk Art Deco

Reka Bentuk Art Deco

Interior Design Pro

Mengambil Pereka bentuk dari Art Deco pastinya cara terbaik untuk mencipta glamor Art Deco yang tulen dan hebat!

Kediaman Barat Central Park

Kediaman Barat Central Park

slcinteriors.com

Kebanyakan warna yang digunakan untuk ruang tamu ini adalah neutral, dari kelabu, coklat dan kuning air. Tetapi menambah pop warna seperti bahagian dinding ruang tamu ini, mewujudkan minat dan daya tarikan.

Midcentury Ruang Tamu

Midcentury Ruang Tamu

robertpassal.com

Corak zigzag abad moden karpet geometrik menambah aura positif ke ruang tamu ini. Pereka bentuk mencipta gabungan gaya harmonis dengan abad pertengahan, art deco dan perabot dan aksesori tradisional dari Perancis.

Ruang Tamu Yang Diilhamkan Art Deco

Ruang Tamu Yang Diilhamkan Art Deco

elledecor.com

Selalu ada cara baru untuk mencipta satu lagi reka bentuk untuk dekad yang lain, ataupun dari masa yang lain – Elle Decor pasti menberikan yang terbaik dengan mencipta semula Art Deco di ruang tamu ini.

Reka Bentuk Ruang Tamu Art Deco

Reka Bentuk Ruang Tamu Art Deco

newyorkinteriordesigns.com

Cara moden yang bergaya dengan dekorasi seni deco adalah untuk memasukkan hanya beberapa sentuhan dan tidak terlalu padat dengan elemen geometri dan gaya flapper 20-an. Ini semua mengenai penciptaan diskret dengan warna-warna yang menonjol atau bahan-bahan elegan dengan zigzag dan bentuk-bentuk sudut yang tajam.

Venetian Ruang Tamu

Venetian Ruang Tamu

jamesrixner.com

Kemasan yang mewah, potongan tempoh yang baik, ketukangan couture dan permaidani Aubusson Deco yang jarang berlaku pada tahun 1920-an membangkitkan era yang lebih glamor di salun untuk dekorasi yang menakjubkan ini.

Natalie Kontemporari Ruang Tamu

Natalie Kontemporari Ruang Tamu

natalieblakestudios.com

Ruang tamu ini mungkin kelihatan seperti ruang tamu lain yang dapat dilihat di internet, tetapi melihat seni buatan tangan, graffito-ukiran, seni tembikar buatan tangan dan jubin backsplash direka bentuk oleh para pereka yang hebat untuk secara peribadi buat pelanggan mereka.

Perancis Haven

Perancis Haven

Tommy Chambers Interiors Inc.

Penduduk lama yang bermusim di Newport California mahukan rumah yang baru untuk mencerminkan cinta dan kekaguman mereka untuk semua perkara di negara Perancis. Barang-barang antik dan hiasan yang baik bermain di latar belakang sebagai koleksi seni buat mereka.Secara keseluruhannya, reka bentuk ruang tamu adalah tentang simetri dan keseimbangan, sesuatu yang terdapat dalam kebanyakan gaya reka bentuk. Corak yang tebal yang dapat dilihat dalam dinding-dinding ruang tamu adalah satu ciri yang jelas dengan Art Deco dan adakah kita menyebut bahawa kebanyakan ruang yang direka bentuk dengan watak ini mempunyai cermin di dalamnya – ia sesuatu yang biasa untuk melengkapkan rupa bentuk. Kami berharap anda menyukai 15 reka bentuk ruang tamu yang diilhamkan untuk tatapan anda dan anda boleh layari website dari pereka itu sendiri yang terdapat caption pada gambar untuk lebih banyak inspirasi reka bentuk ruang tamu.

Share:

Leave a reply